Onze ochtendroutine zet de toon voor onze hele dag. En hetzelfde kan gezegd worden van uw studenten.

Zie je, wat jonge kinderen elke ochtend doen vanaf het moment dat ze je klas binnenlopen, heeft invloed op de rest van hun dag. En daarom is het kiezen van de juiste ochtendactiviteiten voor je klas een must!

Dus, hier zijn een paar vragen die je jezelf zou moeten stellen:

  • Hoe ga ik om met de aankomsttijd in mijn kleuterklas?
  • Oefenen mijn studenten in deze periode onafhankelijkheidsvaardigheden?

En de allerbelangrijkste vraag: wat doen mijn studenten qua ze aankomen?

Natuurlijk lijken dit op het eerste gezicht misschien kleine dingen. Maar de manier waarop uw leerlingen uw klas binnenkomen en wat ze doen wanneer ze daar aankomen, zal de toon zetten voor de rest van de dag.

En qua u uw leerlingen wilt laten slagen, dan is het tijd om vrije keuze fijnmotorische activiteiten te integreren in de ochtendroutine van uw klas.

Ben je klaar om meer te leren?

Laten we erin duiken!

Waarom het belangrijk is om een ​​ochtendroutine voor de kleuterschool te hebben

Of je nu thuis of in een klaslokaal lesgeeft, een goede ochtendroutine is een belangrijke manier om de toon voor de dag te zetten. Hoewel er veel manieren zijn om ochtendactiviteiten te organiseren, is een van mijn favorieten het gebruik van ochtendwerkboxen. Ochtendwerkboxen zijn eenvoudig op te zetten, onderhoudsarm en leuk voor studenten!

Ochtendwerkboxen voor de kleuterschool

Wat zijn ochtendwerkboxen?

Ochtendwerkdozen zijn plastic containers die activiteiten bevatten die kinderen kunnen voltooien qua ze ‘s ochtends aankomen. Rubbermaid-opslagcontainers of plastic schoenendozen zijn geweldige keuzes om ochtendactiviteiten te houden. (We gebruiken eigenlijk opbergdozen van Ikea). Houd bij het kiezen van ochtendwerkboxen rekening met de grootte van de box. Hoewel plastic schoenendozen een handig formaat hebben, zijn ze vrij von kurzer Dauer en kunnen ze geen grotere activiteiten bevatten.

Morning Tubs Aardappelkoppen

Wat voor soort activiteiten bevatten ochtendwerkboxen?

Ochtendwerkboxen kunnen een grote verscheidenheid aan activiteiten bevatten. Houd rekening met de grootte van de doos die u gebruikt en hoeveel studenten de doos tegelijkertijd zullen gebruiken bij het plannen van de inhoud van uw ochtendwerkboxen. Het is ook verstandig om de inhoud actueel te houden – er moeten activiteiten in staan ​​die nieuw zijn of die overdag niet regelmatig beschikbaar zijn voor kinderen. (Zie de ideeënlijst aan het einde van dit bericht voor specifieke ideeën!)

Ochtendwerk Dot Painting

Hoe ochtendwerkdozen te gebruiken

Eerst wil je beslissen of je ochtendwerkboxen door individuele kinderen of groepen kinderen zullen worden gebruikt. U kunt zelfs besluiten om dozen te hebben die zowel individueel qua door kleine groepen kunnen worden gebruikt, in welk geval u de dozen moet labelen zodat kinderen kunnen beslissen of ze de voorkeur geven aan onafhankelijke of samenwerkende dozen. (Gebruik eenvoudige visuele labels voor de kinderen – verschillende kleuren voor elk type of label voor één kind/meerdere kinderen.)

Denn de kinderen in de klas aankomen, kunnen ze vrij kiezen uit een van de beschikbare ochtendwerkboxen. De dozen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn en licht genoeg om zelfstandig te dragen. Ik laat kinderen elke plek in de klas kiezen waar ze zich prettig voelen om hun ochtendwerk te voltooien.

Ochtendbaden Play Doh

Bepaal hoe weit je wilt dat kinderen aan hun activiteiten werken en stel een timer in om iedereen op het goede spoor te houden. Dit is een goed moment om je studenten te begroeten en de dag positief te beginnen, met een keuze.

Ochtendwerk Perforator

Activiteitsideeën voor ochtendwerkdozen

Ondanks het feit dat ze “werkboxen” worden genoemd, moeten deze ochtendactiviteiten speels en ontwikkelingsgericht zijn voor kleuters! (‘Werk’ is tenslotte spel voor kleuters!)

Morning Tubs-patroonblokken
Sommige activiteitenkeuzes kunnen zijn:

De activiteiten in elke doos kunnen om de paar weken tot een maand worden afgewisseld om uw kinderen betrokken en geïnteresseerd te houden!

Morning Work Poke-foto's
Deze dozen kunnen ook een manier zijn om centrumactiviteiten langzaam aan uw kleuters te introduceren. Verplaats activiteiten van de ochtendboxen naar uw centrumgebieden nadat kinderen ermee vertrouwd zijn geraakt.

Heb je ochtendwerkdozen gebruikt? Laat ons weten wat je graag innert wilt opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *