Vrienden, ik heb een vraag voor jullie: kunnen jullie leerlingen wat extra aandacht gebruiken tijdens de kringtijd? Onderbreken ze je constant? Of worstelen ze misschien met het leren van belangrijke academische vaardigheden?

Oké, dat waren meer dan één vraag, maar je begrijpt de kern!

Kinderen hebben een korte aandachtsspanne, en dat kan betekenen constante onderbrekingen in de kleuterklas.

Maar wat als ik je zou vertellen dat er één ding is dat je in de klas zou kunnen doen om daarbij te helpen?

En het goede nieuws is dat je het niet nodig hebt elk extra gereedschap ervoor!

Dat ene ding, mijn vrienden, is American Sign Language (afgekort ASL), en ik zal bespreken hoe jij kan het opnemen in uw kleuterklas met de gast van vandaag, een expert in ASL en een nationaal gecertificeerde ASL-tolk, de briljante Cynthia Long.

Ben je klaar om meer te leren?

Laten we erin duiken!

Is ASL alleen voor mensen met gehoorproblemen?

[Image quote: “[Using ASL in the preschool classroom]    kan helpen energie te concentreren.  Kinderen zitten vol energie, vooral als ze allemaal bij elkaar zijn.  En ASL zal ze iets te doen geven door hun handen te gebruiken.”  - Cynthia Long over de voordelen van het gebruik van ASL in de klas]

ASL of Amerikaanse gebaren taal is een beeldtaal die gebruik maakt van een systeem van handgebaren, gezichtsuitdrukkingen, mondmorfemen en schouder- en hoofdbewegingen. Het heeft zijn eigen grammaticaregels en syntaxis om een ​​volledige betekenis aan de communicatie te geven.

Als we het over ASL hebben, is het belangrijk om te weten dat er verschillende niveaus van zijn. En dat betekent dat het voor iedereen is, niet alleen voor mensen met gehoorproblemen. Zelfs baby’s kunnen ervan profiteren en het gebruiken om met hun ouders te communiceren als ze nog maar zes maanden oud zijn.

De voordelen van het gebruik van ASL in de kleuterklas

[Image quote: “ASL is a visual language utilizing a system of hand gestures, facial expressions, mouth morphemes, and shoulder and head movements. It has its own grammar rules and syntax to bring a full meaning to the communication.” - Cynthia Long]

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van ASL in de kleuterklas, maar vandaag gaan we ons concentreren op drie ervan.

Het helpt energie te concentreren

We weten dat kinderen vol energie zitten, vooral als ze allemaal samenkomen. En dit is waar het gebruik van Amerikaanse gebarentaal je kan helpen in de kleuterklas; het geeft je leerlingen iets om met hun handen te doen.

Het bouwt cognitieve vaardigheden op

Kinderen die vanaf jonge leeftijd (vooral als baby’s) Amerikaanse Gebarentaal leren, eindigen gemiddeld twaalf punten hoger op een IQ-test tegen de tijd dat ze acht jaar oud zijn. Ik durf te wedden dat dat een behoorlijk goed voordeel is, nietwaar?

Het richt zich op alle drie de leerstijlen

De meeste kinderen hebben drie leerstijlen: de auditieve leerstijl, de visuele leerstijl en de kinesthetische leerstijl.

Wanneer je gebarentaal gebruikt, kun je al deze leerstijlen samen integreren. En dat resulteert in veel meer succes in het leerproces van het kind En speelproces.

Is ASL moeilijk te leren?

Welnu, er zijn geen twee manieren om deze vraag te beantwoorden: ASL leren en er vloeiend in worden kan moeilijk zijn. De gast van deze week, ASL-expert Cynthia Long, deelt in de aflevering hierboven dat het haar ongeveer kostte zes jaar om volledig vloeiend ASL te worden.

Dit komt omdat om echt ASL te leren, je moet doen wat je zou doen als je een andere taal leert: jezelf onderdompelen in de gemeenschap die het gebruikt. En dat, mijn vrienden, betekent ondergedompeld worden in de dovengemeenschap.

Er is ook een groot verschil tussen een volwassene die gebarentaal leert en een kind dat het leert. Er zijn veel cursussen online voor volwassenen die je de basisprincipes van communicatie in Amerikaanse gebarentaal kunnen leren. Ze zullen je niet volledig vloeiend maken, maar ze kunnen je binnen een paar maanden aan de slag helpen.

En voor kinderen, nou ja, ze kunnen zeker elke week een paar woorden leren in de kleuterklas. Cynthia heeft zelfs een programma voor drukke leerkrachten die nog wat ASL willen leren om te gebruiken in de kleuterklas. Het heet Sign Club, en je kunt er meer over te weten komen hier.

Cynthia en ik bespreken ASL en hoe je het in je kleuterklas kunt gebruiken, in meer detail in de aflevering hierboven, dus zorg ervoor dat je ernaar kijkt/luistert wanneer je kunt. Ik beloof het, het is het waard!

Links genoemd in deze aflevering:

Ontdek onze ASL-alfabetposters

Meer ASL gratis leermiddelen

Klik hier en gebruik de code FREEFC om uw ASL-flashcards gratis te krijgen

Lees meer over het werk van Cynthia

Volg ASL Teaching Resources op Instagram

Bekijk ASL-leermiddelen op Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *