Laten we samen de schattigste Easter Egg Garland maken! Dit paasei-ambacht is perfect voor kinderen in de voorschoolse en kleuterschool, hoewel kinderen van alle leeftijden veel plezier zullen beleven aan het maken van deze paasslinger. Het maken van een paasei-slinger is een zoet paasambacht dat, wanneer het wordt weergegeven, een feestelijke doe-het-zelf-paasslinger is om te versieren voor de vakantie.

Maak een Easter Egg Garland Craft met kleuters - Blog over kinderactiviteiten
Laten we een Easter Egg Garland-decoratie maken!

Pasen Garland Ambacht

Pasen gaat niet alleen over paasmanden en paaskuikens, het gaat ook over gemakkelijke paasknutsels! Kinderen van alle leeftijden zullen dol zijn op deze leuke paasambachten. Het is een geweldige manier om plezier te hebben, te vieren en tegelijkertijd creatief te zijn.

Ik ben echt dol op deze paaseierenambachten. Deze Easter Egg Garland kan ook worden gebruikt als aftelling naar de paasvakantie. We houden er altijd van als handwerk ook dienst doet als decoratie voor de feestdagen! Dat is precies het geval met deze Paaspapierknutsel.

Voorschoolse Easter Egg Paper Garland Craft

Er zijn zoveel leuke manieren waarop je je paaseieren kunt “versieren” voor de paaseierenslinger. Je kunt het bovenstaande voorbeeld zien van het gebruik van markeringen om het ei te “verven” met diepe, kleurrijke regenboogkleuren. Een ander voorbeeld daarvan is hieronder te zien.

We wilden dit zo eenvoudig mogelijk maken voor kleuters om met succes prachtig versierde eieren te kunnen maken terwijl ze zonder frustratie de nodige fijne motoriek oefenen.

Affiliate links gebruikt in dit artikel.

Benodigdheden om een ​​slinger van papieren paaseieren te maken

Paasslingerbenodigdheden - touwtje, perforator, schaar, potlood, eierkoekjesvormer, stickers
Dit heb je nodig om een ​​paasei slinger te maken!

Instructies voor het maken van papieren paaseierenslinger

Stap 1

Stap 1 - Easter Egg Garland-ambacht voor kinderen - trek uw eierkoekjesvorm of -vorm over op gekleurd papier
Laten we beginnen met het maken van eivormen op ons gekleurd papier

We begonnen met het tekenen van paaseivormen op ons papier. We hebben rond een eivormige koekjesvormer getraceerd, maar je zou de eieren uit de vrije hand kunnen tekenen als je geen koekjesvormer had. Dit was een mooie gelegenheid om de tanggreep te oefenen.

Tip voor fijne motoriek: Als uw kind moeite heeft met het vasthouden van een potlood, bekijk dan deze informatie over hoe je een potlood vasthoudt plus wat te doen als dat moeilijk is.

Wil je een ei-sjabloon? Gebruik onze gratis Paasei kleurplaten

Stap 2

Nadat je je eivormen op het papier hebt getekend, knip je de eivormen uit met de schaar.

Stap 3

Stap 3 - Easter Egg Garland knutselen voor kinderen - versier je eieren nu ze zijn uitgeknipt!
Wees creatief met het “versieren” van je eieren!

Nadat de eivormen zijn uitgesneden, is het tijd om te gaan decoreren!

Easter Egg Garland Craft maken met kleuters

Op de eieren hebben we stipstickers geplakt. Dit was een fantastische activiteit om de fijne motoriek te oefenen. Als je geen stipstickers bij de hand hebt, zien alle stickers er leuk en kleurrijk uit!

Paasei Garland Craft maken met oudere kinderen

Laat ze de papieren eiervormen versieren zoals ze willen! Grijp de kleurpotloden, stiften, verf en glitter voor onbeperkte ideeën voor het versieren van eieren.

Stap 4

Stap 4 - Easter Egg Garland craft for kids - gebruik een perforator om een ​​gaatje te maken aan de bovenkant van het ei en rijg het door met een touwtje
Laten we nu de eieren samen op een slinger leggen.

Nadat alle eieren waren versierd, gebruikten we een perforator om twee gaten aan de bovenkant van elk ei te maken.

Dit was weer een geweldige activiteit voor fijne motoriek en een geweldige kans om die handspieren te versterken – heel belangrijk om later handschrift onder de knie te krijgen.

Stap 5

Nadat je twee gaatjes in elk ei had gemaakt, werd het tijd om de eieren aan een touwtje te rijgen zodat de slinger aan de muur kon worden gehangen.

Threading is nog een andere fantastische manier om de fijne motoriek te oefenen. Mijn zoon geniet echt van rijgen en hij had een geweldige tijd met het rijgen van deze eieren.

DIY Easter Egg Garland-decoratie

Afgewerkt paaseierenslinger knutselen - Tel af naar Pasen met deze paasknutsel voor kinderen! Maak een slinger van paaseieren!
Onze afgewerkte Easter Egg-slinger is zo schattig geworden!

Nadat je alle eieren aan het touwtje hebt geregen, is het tijd om je slinger op te hangen en je kleurrijke werk te bewonderen!

 • We hingen de onze aan de muur, maar het zou er zo kleurrijk en leuk uitzien voor een raam of zelfs onder een deurkozijn. Je zou het zelfs over de schoorsteenmantel kunnen leggen (als het niet brandt).
 • Je kunt alle kleuren van het kleurenpalet gebruiken of zelfs leuke stickers gebruiken.
 • Misschien wat paashaasstickers en wortelen om dit niet alleen een doe-het-zelfslinger-eierthema te maken, maar ook een paashaas-slinger en wortelslinger.
 • Het is jouw paaseieren slinger, maak het zo feestelijk en creatief als je zelf wilt.

Een andere manier om Easter Egg Garland op te hangen

papieren paaseierenslinger die aan een muur hangt met kleurrijke papieren paaseieren
Gebruik in plaats van een perforator schattige kleine wasknijpers!

We hebben het gehad over het gebruik van een perforator hierboven om gaten te ponsen zodat het touw of touw kan worden ingeregen om de slinger op te hangen. Een andere optie is om te gebruiken kleine wasknijpers. Of wasknijpers van normaal formaat werk ook!

Door in de wasknijpers te knijpen om de paaseieren op te hangen, worden ook de fijne motoriek en kracht ontwikkeld.

Easter Egg Garland gebruiken als aftellen naar Pasen

Nadat we onze slinger hadden opgehangen, besloot mijn zoon dat hij de slinger wilde gebruiken om af te tellen naar Pasen:

 1. Laat zoveel eieren liggen als er dagen zijn tot Pasen.
 2. Voeg elke dag een paasei toe aan de slinger.
 3. Je slinger zal groeien als Pasen nadert.

Als je aan getallen werkt of aan het tellen bent, kun je die lessen verwerken in het aantal stippen op elk overgebleven ei of getallen op de eieren schrijven voor het aftellen of zelfs de kalenderdatum.

Actieve tijd
20 minuten

Totale tijd
20 minuten

Materialen

 • Gekleurd bouwpapier – we gebruikten roze, geel en groen bouwpapier

 • Stip stickers

 • Touw of touw

 • (Optioneel) Eivormige uitsteekvormpjes om als sjabloon te gebruiken

Hulpmiddelen

 • Potlood

 • Schaar – kleuters zijn dol op de Preschool Training Scissors van Fiskars

 • Perforator

Instructies

 1. We begonnen met het tekenen van paaseivormen op ons papier. We hebben rond een eivormige koekjesvormer getraceerd, maar je zou de eieren uit de vrije hand kunnen tekenen als je geen koekjesvormer had.
 2. Nadat je je eivormen op het papier hebt getekend, knip je de eivormen uit met de schaar.
 3. Nadat de eivormen zijn uitgesneden, is het tijd om te gaan decoreren!
 4. Nadat alle eieren waren versierd, gebruikten we een perforator om twee gaten aan de bovenkant van elk ei te maken.
 5. Nadat je twee gaatjes in elk ei had gemaakt, werd het tijd om de eieren aan een touwtje te rijgen zodat de slinger aan de muur kon worden gehangen.

PAASEI PLEZIER VAN KIDS ACTIVITEITEN BLOG

Op zoek naar meer geweldige ideeën om Paaszondag te vieren? Of je nu viert met grote kinderen of jonge kinderen, we hebben een geweldig project of twee voor deze tijd van het jaar. Gebruik deze ambachten en activiteiten thuis, op school of zelfs op zondagsschool! Deze vakantieambachten zijn zo leuk!

Hebben uw kinderen plezier gehad met het maken van een paaseierenslinger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *