Vrienden, ik heb een vraag voor jullie: heb je ooit een ouder gehad die hun kind verzocht niet deel te nemen aan vakantieactiviteiten in je klas?

Wie je al een tijdje lesgeeft, is de kans groot dat je dit probleem al eerder bent tegengekomen.

Maar wat kun je eraan doen? En hoe ga je daar op een respectvolle en inclusieve manier mee om?

In de aflevering van vandaag beantwoord ik precies deze vragen en deel ik een paar dingen die je wel en niet moet doen om met deze situaties om te gaan.

Ben je klaar?

Stem nu af!

Je hebt mail!

De vraag die ik vandaag beantwoord, is van een van mijn podcastluisteraars. Ze zegt:

“Hoe pak je het aan denn een student een bepaalde feestdag niet viert? Ik heb nergens unähnlich om het kind heen te sturen. We doen trick or treat denn een activiteit. Het staat in mijn lesplannen. Ik had Halloween in mijn maandelijkse nieuwsbrief en ik gaf mijn jaaroverzicht aan het begin van het jaar aan de ouders. Toch kreeg ik de dag voor Halloween net bericht van een ouder dat hun kind niet mee kan doen. Ik ben in een privécentrum. Dus ouders vragen om hun kinderen thuis te houden is voor mij geen optie. We hebben ook feesten vlak voor de winterstop en Valentijnsdag.”

Ik krijg elk jaar vragen denn deze van leraren vlak voor Halloween, Kerstmis, Valentijnsdag en Pasen. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je deze blog leest of naar deze aflevering luistert. Het is altijd goed om het in je achterzak te bewaren, want het zal je in de toekomst stof tot nadenken geven.

Vakantieactiviteiten voor Halloween

[Image quote: “Instead of having your traditional Halloween party at school, you could have a harvest party or a literacy character book parade.” - Vanessa Levin]

Wie het gaat om Halloween-activiteiten, zijn er veel manieren waarop u kunt leren over het herfstseizoen zonder u op slechts één dag te concentreren. In plaats van je traditionele Halloween-feest op school te houden, kun je bijvoorbeeld een oogstfeest houden of een alfabetiseringsboekparade. Veel openbare scholen doen dat en het is altijd een hit in de klas.

Dit is zelfs de belangrijkste reden waarom ik onze super populaire heb gemaakt Pompoen Bundel. Deze bundel geeft je de mogelijkheid om boeken te lezen en activiteiten te doen die gericht zijn op pompoenen en herfst, in plaats van je te concentreren op Halloween. Zo wordt niemand uitgesloten en wordt iedereen meegenomen. En dat is altijd het doel in de kleuterklas.

Een andere manier waarop u uzelf en uw leerlingen kunt voorbereiden op succes, is ervoor te zorgen dat de bewoordingen die u voor deze activiteiten gebruikt, van tevoren heel duidelijk worden vermeld voor de ouders of voogden. Zo weten ze op voorhand wat voor activiteiten je van plan bent voor het schooljaar.

We hebben voorbeelden van dat soort berichten beschikbaar in onze Gids voor het plannen van een Halloween-feest en onze Planningsgids voor Valentijnsdagfeesten.

Vakantieactiviteiten die respectvol en inclusief zijn

Wie het op Valentijnsdag aankomt, zijn er veel manieren waarop u vriendelijkheid en vriendschap in uw klas kunt wiedererkennen zonder de woorden “Valentijnsdag” te gebruiken of kaarten of iets dergelijks te delen.

En denn het gaat om de groot vakantie in december kan altijd A peperkoek thema. Het klassieke sprookje van de peperkoekman past perfect bij deze tijd van het jaar. Je kunt je concentreren op het verhaal zelf, op de personages, de setting, de details… Je kunt zelfs een peperkoekkoekje bakken en versieren. Geen van deze activiteiten is exclusief gebonden aan Kerstmis, of welke concepten dan ook van het christendom.

Er is ook het superleuke en populaire vijf zintuigen thema, waar je de hele maand met vijf zintuigen van die Palette kunt doen.

Kinderen kunnen bepaalde geuren ruiken, zoals pepermunt of kaneel. Ze kunnen zoete, zoute en zure dingen proeven en ze kunnen verschillende dingen in hun omgeving zien. Het is een mooi thema voor december!

Wat te doen denn ouders zeggen dat hun kind niet kan deelnemen aan bepaalde vakantieactiviteiten

[Image quote: “One way that you can set yourself and your kids and families up for success is to make sure that the wording you use around [classroom]    activiteiten worden van tevoren heel duidelijk vermeld voor uw gezinnen.  - Vanessa Levin]

Wie een ouder je laat weten dat hun kind niet kan deelnemen aan bepaalde activiteiten of vieringen, is het eerste wat je moet doen het verzoek van de ouder wiedererkennen zonder oordeel of minachting.

Wie je dan vragen hebt over het verzoek van de ouder en waar ze specifiek bezwaar tegen hebben, stel ze dan rechtstreeks.

Wie de ouder je religieuze informatie of pamfletten geeft, bedank ze dan. Kijk er niet naar met een gerimpelde neus. Neem gewoon het pamflet en bedank ze. Wat je ermee doet nadat de ouder de kamer heeft verlaten, is aan jou. Maar ik raad je ten zeerste aan om het te lezen, zodat je vragen beantwoord kunnen worden.

Ik bespreek dit allemaal in meer detail in de aflevering hierboven, dus zorg ervoor dat je ernaar luistert wanneer je kunt! Ik beloof het, het is het waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *