Salades zijn een heel eenvoudig maaltijdidee dat zo gemakkelijk te bereiden is voor de week. Veel mensen zijn onderweg en hebben snelle en gezonde opties nodig, en er is niets sneller dan deze salades! De potten maken ze gemakkelijk voor iedereen met een drukke levensstijl of mensen die maaltijden willen bereiden en in de koelkast willen bewaren met minimale ruimte. Je kunt de saladedressing aan de kant houden, wat een goede manier is om te voorkomen dat de sla drassig wordt of vast komt te zitten op de bodem van de pot. Gezonde lunches hoeven niet moeilijk te zijn! Neem een ​​van je favoriete saladerecepten en verzamel ze in je favoriete pot! Zorg voor een goede balans tussen eiwitten en bladgroenten om je vol te houden, vooral op drukke dagen. Hier zijn wat potjes die ik lekker vind en super makkelijke recepten voor verse salades voor onderweg!

Potten vind je tegenwoordig overal, maar kwaliteit is veel beter dan kwantiteit, als je het mij vraagt! Potten die gemakkelijk te wassen en op te bergen zijn en in verschillende maten verkrijgbaar zijn, zijn essentieel. Een gemakkelijke manier om een ​​glazen pot van hoge kwaliteit te kopen is via amazon of via sites zoals Crate&Barrel of Williams Sonoma. Maaltijdsalades zijn gemaakt voor potjes! Dat is een van de geweldige dingen van glazen potten, het is dat je ze uiteindelijk overal voor kunt gebruiken.

Hier zijn enkele potten die ik leuk vind:

Wake-potten

Ballenpot

Glazen potten

Rode ui in salades wordt zo onderschat. Het voegt zoveel smaak en knapperigheid toe! Dit recept bevat kipfilet, bruine rijst en heel veel groenten. Het heeft ook een zelfgemaakte dressing, waar ik altijd dol op ben! Honing ontmoet limoensap en sriracha, schrijf me in!

Afbeelding/recept: Punch Fork

Ik hou van het idee van een regenboogsalade, want dat betekent dat er genoeg groenten in zitten die we nodig hebben om te consumeren! Ze zeggen dat we voor elke maaltijd een regenboog aan groenten zouden moeten eten, wat moeilijk kan zijn, maar deze salade maakt het eenvoudiger. Paprika’s voegen een noodzakelijke knapperigheid en kleur toe aan de salade-ingrediënten, terwijl kikkererwten een noodzakelijke bron van eiwitten bieden.

Afbeelding/recept: Beachbody

Dit is een verhoogde clubsalade! Met avocado, komkommers, spek, blauwe kaas en tomaten – ik ben helemaal voor deze! Het is ongelooflijk vullend met verschillende eiwitbronnen en zit vol met de lekkerste, knapperige groenten.

Afbeelding/recept: Vogelvoer eten

Soms is simpel het beste! Het zit vol met sla, wortelen, spinazie, broccoli, peulvruchten, amandelen en nog veel meer. Afgemaakt met olijfolie en balsamicoazijn om het nog lekkerder te maken! Elke goede salade bevat veel verse groenten en een bron van eiwitten. Dit is de perfecte mason jar-salade omdat je de hoofdingrediënten helemaal kunt behouden of ze kunt ruilen voor andere ingrediënten op basis van wat je voelt.

Afbeelding/recept: Creme de la Crumb

Dit is een veganistische optie die boordevol eiwitten zit! Er zijn bieten, quinoa, kikkererwten en de lekkerste zelfgemaakte dressing! De appel en boerenkool doen me denken aan de herfst, dus dit is een geweldige lichte lunch voor dit seizoen. De volgende salade die je maakt zou deze moeten zijn!

Afbeelding/recept: Vegan Meal Prep Sunday

Dit recept is zeker meer vullend en zo leuk om te maken! Het blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast, dus je kunt het bereiden in potten met een wijde opening. Het is ook vegetarisch, dus het is een geweldige optie als je geen vlees eet. Of je kunt er kip of tofu aan toevoegen!

Afbeelding/recept: Maaltijdplanverslaafde

Je weet hoe dol ik ben op een Griekse salade! Dit is zo spannend omdat ik het in schattige kleine potjes kan bereiden en meenemen voor onderweg! Zelfgemaakte dressings zoals Griekse maken het veel leuker en verwijderen de vieze ingrediënten die meestal voorkomen in populaire dressings die we uit de winkel halen. Het is ongelooflijk vers en de groene salades zorgen voor geweldige voedingsstoffen.

Afbeelding/recept: Vegan Meal Prep Sunday

Taco’s? Ik neem er een! Dit taco-saladerecept is er een waar je niet alleen dol op zult zijn als een mason jar-salade, maar je kunt er ook een groter recept voor het avondeten van maken! Je kunt elk soort tacovlees gebruiken dat je wilt of het vervangen door kip of tofu. Toegevoegde zwarte bonen vormen een geweldige bron van eiwitten!

Afbeelding/recept: Lexi’s Clean Kitchen

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 september 2022*

Voor meer recepten, bezoek hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *