Wortelsap is een heel goede bron van bètacaroteen, vitamine A en antioxidanten die allemaal helpen bij het stimuleren van de immuunfunctie, het bevorderen van een gezonde huid en het bevorderen van de spijsvertering. Je kunt wortelsap zo drinken of door een smoothie mengen. Het maakt niet uit hoe je het drinkt, het is een verfrissende en smaakvolle manier om meer voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen.

vers wortelsap en verse wortelen op de achtergrond met groen gestreepte rietjes

Welke ingrediënten heb ik nodig om vers wortelsap te maken?

Alles wat je nodig hebt is:

 • Verse Wortelen: kies wortels die zoet en mals zijn en een feloranje kleur hebben. Sommige variëteiten die het beste zijn, zijn:
  • Nantes: Dit zijn zoete en zachte wortels die perfect zijn om sap van te maken. Ze hebben een feloranje kleur en een iets taps toelopende vorm.
  • Imperator: Dit zijn langere en dunnere wortelen die ook geweldig zijn om sap van te maken. Ze hebben een zoete smaak en een diep oranje kleur.
  • Chantenay: Deze wortels zijn korter en breder dan Nantes- en Imperator-wortelen en ze hebben een iets zoetere smaak. Ze zijn ook geweldig voor het maken van sap.
 • Citroen: Dit is een optioneel ingrediënt, maar een scheutje vers citroensap kan de smaak van het wortelsap verbeteren.
Frisse en zoete wortelen op een witte houten tafel

Welk type sapcentrifuge is het beste?

Om te bepalen welke sapcentrifuge voor jou de juiste is, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

 • Het type product dat u wilt persen
 • De gebruiksfrequentie
 • Begroting

Hoogst gewaardeerd

Als je serieus bezig bent met het maken van sap, wil je de beste en best beoordeelde, de Omega VSJ843 is de sapcentrifuge voor jou.

Budgetvriendelijk

Dit is een zeer populaire sapcentrifuge die duurzaam en gebruiksvriendelijk is. De Hamilton Beach-sapcentrifuge is een geweldige optie.

Meervoudig gebruik

Als je niet vaak van plan bent om sap te maken, dan is een machine die je voor meerdere dingen kunt gebruiken misschien wel iets voor jou. ik bezit dit Pastamachine en sapcentrifuge en vind het zo leuk! Ik zou het ten zeerste aanbevelen voor zowel het maken van pasta als het maken van sap!

Jonge vrouw die verse plakjes wortel in de sapcentrifuge doet aan tafel, bovenaanzicht

Hoe maak ik wortelsap?

 1. Was en schil je wortels: Begin met het grondig wassen van je wortelen onder stromend water en het schillen van de schil.
 2. Snijd de wortelen: Snijd de wortels in kleine stukjes, zodat ze gemakkelijker te persen zijn.
 3. Pers de wortels uit: Gebruik een sapcentrifuge of een blender om de gehakte wortels te persen. Als je een blender gebruikt, mix dan tot de wortels fijn gepureerd zijn en zeef het sap dan door een fijne zeef zeef of kaasdoek om vaste stoffen te verwijderen.
 4. Serveer en geniet: Giet het verse wortelsap in een glas geniet ervan! Je kunt ook een scheutje citroensap toevoegen.

Vers wortelsap is het beste direct na het persen om de meeste voedingsvoordelen te krijgen. Als je het niet meteen kunt drinken, bewaar het dan maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

groente- en fruitsmoothie in glazen pot, oranje wortel

Wat zijn de voordelen van het drinken van wortelsap

 1. Rijk aan voedingsstoffen. Wortelsap is een rijke bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, kalium en antioxidanten, die de algehele gezondheid en het welzijn helpen bevorderen.
 2. Verbetert het gezichtsvermogen. Wortelen zijn rijk aan bètacaroteen, een voedingsstof die essentieel is voor een goed gezichtsvermogen. Het drinken van wortelsap kan het gezichtsvermogen helpen verbeteren en het risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie verminderen.
 3. Verhoogt de immuniteit. Wortelsap is rijk aan vitamine C, wat helpt het immuunsysteem te stimuleren en te beschermen tegen infecties en ziekten.
 4. Bevordert een gezonde huid. De antioxidanten in wortelsap kunnen de huid helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en een gezonde huid bevorderen.
 5. Bevordert de spijsvertering. Wortelsap bevat vezels, die de spijsvertering kunnen helpen verbeteren en constipatie kunnen voorkomen.
 6. Vermindert ontstekingen. Wortelsap is rijk aan carotenoïden, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en ontstekingen in het lichaam kunnen helpen verminderen.
Frisse en zoete wortelen op een grijze tafel

Is het beter om hele wortels te eten of wortelsap te drinken?

Zowel wortels als wortelsap zijn voedzaam en hebben veel gezondheidsvoordelen, maar de beste optie hangt af van uw individuele behoeften en voorkeuren.

Wortelen zijn een geweldige bron van vezels, die een gezonde spijsvertering ondersteunen, en ze zitten ook boordevol vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, kalium en foliumzuur.

Wortelsap is een geconcentreerde bron van voedingsstoffen en antioxidanten, omdat het meer wortels per portie bevat dan je normaal in één keer zou eten. Het drinken van wortelsap kan een snelle en handige manier zijn om uw opname van voedingsstoffen te stimuleren, en het kan vooral nuttig zijn als u of uw kinderen moeite hebben met het verteren van hele groenten of niet veel tegelijk kunnen eten.

Kortom, zowel wortels als wortelsap kunnen gezonde keuzes zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met uw individuele behoeften en doelen bij het beslissen welke optie het beste is.

Wortelsap in glazen flessen met groen gestreepte rietjes en verse wortelen op de achtergrond

Wortelsap

Wortelsap is een heel goede bron van bètacaroteen, vitamine A en antioxidanten die allemaal helpen bij het stimuleren van de immuunfunctie, het bevorderen van een gezonde huid en het bevorderen van de spijsvertering. Je kunt wortelsap zo drinken of door een smoothie mengen. Het maakt niet uit hoe je het drinkt, het is een verfrissende en smaakvolle manier om meer voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen.

Voorbereidingstijd10 minuten

Kooktijd0 minuten

Totale tijd10 minuten

Cursus: Drankjes

Keuken: Amerikaans

Porties: 4 4 oz porties

Calorieën: 37kcal

 • 4 groot wortels
 • 1/2 beker water r
 • 1 medium citroen optioneel
 • Was wortels goed. Voeg de wortels en het water toe aan een blender of sapcentrifuge.

 • Pureer of pers de wortels tot ze volledig gepureerd zijn en er geen stukjes meer in zitten. Als u de citroen toevoegt, schilt u deze en snijdt u deze in vieren. Voeg het toe aan de blender of sapcentrifuge.

 • Als je een blender gebruikt, zeef de puree dan door een fijnmazige zeef of kaasdoek om alle pulp te verwijderen. Sla deze stap over als u een sapcentrifuge gebruikt.

 • Serveer het wortelsap direct, of bewaar het maximaal 2-3 dagen in de koelkast.

 • Je kunt ook andere ingrediënten aan het wortelsap toevoegen, zoals gember of appel, voor extra smaak en voeding. Genieten!

Calorieën: 37kcal | Koolhydraten: 9G | Eiwit: 1G | Vet: 0.3G | Verzadigd vet: 0.03G | Meervoudig onverzadigd vet: 0.1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.01G | Natrium: 50mg | Potassium: 268mg | Vezel: 3G | Suiker: 4G | Vitamine A: 12034IU | Vitamine C: 19mg | Calcium: 31mg | Ijzer: 0,4mg

www.superhealthykids.com

Natalie Monson

Ik ben een geregistreerde diëtist, moeder van 4 kinderen, een fervent liefhebber van eten en een sterke promotor van gezonde gewoonten. Hier vind je tal van heerlijke recepten vol fruit en groenten, tips om je kinderen beter te laten eten en intuïtieve eters te laten worden en heel veel bronnen om je gezin te voeden.

Meer informatie over Natalie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *